Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale întocmite de polițiști

Câmpulung Moldovenesc

La 19.04.2018, ora 11.21, în timp ce acționa pe DN 17, pe raza municipiului C-lung Moldovenesc, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a înregistrat cu aparatul radar un autoturism care rula cu viteza de 126 km/h, pe un sector de drum cu limită 70 km/h (+56 km/h), motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, până în curtea unei societăţi comerciale. Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 30 de ani, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că, acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat din data de 06.08.2016. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Siret 

La 19.04.2018, ora 13.20, o patrulă din cadrul Poliţiei orașului Siret, a oprit pentru control pe strada Laţcu Vodă din localitate, autoturismul condus de un localnic de 49 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Adâncata 

La 19.04.2018, ora 15.50, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe un DC neclasificat din comuna Adâncata, mopedul condus de un localnic de 16 ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Mitocu Dragomirnei 

La 19.04.2018, ora 17.00, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe DJ 208D din comuna Mitocu Dragomirnei, mopedul condus de un localnic de 50 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Adâncata 

La 19.04.2018, ora 17.30, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe un DC neclasificat din comuna Adâncata, mopedul condus de un localnic de 50 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar plăcuța cu numărul de înregistrare aplicată în partea din spate aparţine altui moped. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 50 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancţionat contravenţional. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Păltinoasa

La 19.04.2018, ora 17.45, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului, a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Păltinoasa, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Ciprian Porumbescu. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Jos 

La 19.04.2018, ora 17.50, în timp ce acționa pe DN 2E, pe raza comunei Vicovu de Jos, o patrula din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanţă de aproximativ 1 km, autoturismul fiind oprit la intersecția cu DN 2H.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 55 de ani din comuna Vicovu de Jos care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei”, conducătorul auto fiind și sancționat contravențional pentru faptul că, a condus autoturismul având I.T.P. expirat și a ignorat semnalele de oprire ale polițiștilor aflați în timpul serviciului.

Marginea

La 19.04.2018, ora 22.55, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 66 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Aproape 1.800 de metri cubi de lemn de foc, scoși la vânzare de Direcția Silvică Suceava

Direcția Silvică Suceava anunță că scoate la vânzare aproape 1.800 de metri cubi de lemn …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.