Home / Actualitate / Amenzi de peste 45.000 lei aplicate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în cadrul unei ample acțiuni pentru prevenirea și combaterea contrabandei și a actelor ilicite de comerț

Amenzi de peste 45.000 lei aplicate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în cadrul unei ample acțiuni pentru prevenirea și combaterea contrabandei și a actelor ilicite de comerț

La data de 21.04.2018, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, a organizat o acțiune pe raza județului pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile și a comerţului neautorizat. Au fost verificate 23 de societăţi comerciale, întreprinderi individuale și persoane fizice autorizate. În cadrul acțiunii au fost constatate 5 infracţiuni și au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 20.750 lei.

Exemple:

La 21.04.2018, polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava au identificat în Centrul Comercial Bazar din municipiul Suceava, o localnică de 42 de ani, care efectua acte de comerț cu diferite bunuri de uz gospodăresc și care deținea în interiorul chioșcului, 1820 bucăți țigări de proveniență extracomunitară și „Duty-Free” fără documente legale. Țigările în valoare de circa 1.100 lei au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Ulterior, la un alt chioșc din același centrul comercial, polițiștii au identificat un bărbat de 61 de ani, tot din municipiul Suceava, care deținea ascunse în mai multe cutii din carton din interiorul chioșcului, 238 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară și „Duty-Free” fără documente legale. Țigările în valoare de circa 2.900 lei au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

La 21.04.2018, lucrători din cadrul Poliției municipiului Rădăuți l-au identificat într-un bazar din localitate, pe un localnic de 43 de ani, care efectua acte de comerț cu produse industriale și care deținea sub taraba cu mărfuri și în incinta chioşcului, 419 pachete cu ţigarete de contrabandă, bunuri despre care acesta a declarat că le-a achiziționat de la persoane necunoscute, pentru revânzare.

Țigările în valoare de circa 4.800 lei au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Aproximativ 5.000 de pachete cu țigări, descoperite la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.