Home / Actualitate / FOTO: Concursul cercurilor de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană 

FOTO: Concursul cercurilor de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava și Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, cu sprijinul Primăriei Dumbrăveni și al Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, au organizat sâmbătă, 12 mai a.c., începând cu ora 9.00, în Sala de Sport Dumbrăveni, etapa judeţeană a concursului cercurilor de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, cu tematică de protecţie civilă.

Prin parcurgerea probei teoretice, echipajele de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi din cel liceal, au arătat că dețin cunoştinţe referitoare la situaţiile de urgenţă, iar după probele practice tinerii participanţi au demonstrat că nu duc lipsă nici de îndemânare, curaj şi spirit de echipă.  Probele practice au constat în „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat. Competiția fost un câștig pentru toți participanții și nu numai, deoarece prin cunoștințele pe care le-au dobândit tinerii în timpul pregătirii lor, iar apoi le-au demonstrat în practică, arată că noua generație dorește să se implice tot mai mult în nobila misiune de salvare a semenilor aflați în pericol. Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, în cadrul căreia participanţii au fost felicitaţi pentru cunoştinţele teoretice şi practice, implicarea şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă, echipele clasate pe primele locuri fiind recompensate cu diplome şi cupe. La gimnaziu, au primit Mențiuni Școala Gimnazială Bosanci, Școala Gimnazială Drăgușeni și Școala Gimnazială „Petru Comarnescu” Gura Humorului. Locul III a fost câștigat de către Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, Locul IIȘcoala Gimnazială nr.6 Suceava, iar Locul ILiceul Tehnologic „Mihai Eminescu” DumbrăveniLiceenii de la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava și de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca au obținut Mențiuni. Locul III a fost ocupat de către Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Locul II de către Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, iar Locul I a fost adjudecat de către Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” SuceavaDe precizat faptul că cele două echipaje câștigătoare, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni (coordonatori prof. Simona Iavni și prof. Mihaela Apetrei) și Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” Suceava (coordonatori prof. Dragoș Magazin și prof. Ovidiu Arganisciuc), s-au aflat în permanență pe podium, la concursurile din ultimii ani, lucru pentru care le transmitem felicitări. De asemenea, felicităm și restul echipajelor și pe coordonatorii acestora, pentru pasiunea și efortul susținut depuse pentru a menține această competiție la un nivel ridicat.

*  * *

Acest concurs are un caracter educativ în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi în scopul promovării în rândul elevilor a atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare.

FOTO

 

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.