Home / Actualitate / FOTO: Muzeul Bucovinei vă invită să participați, în data de 17 mai 2018, la un moment special dedicat Zilei Eroilor, în cadrul manifestărilor organizate de instituția noastră în anul Centenarului Marii Uniri.

FOTO: Muzeul Bucovinei vă invită să participați, în data de 17 mai 2018, la un moment special dedicat Zilei Eroilor, în cadrul manifestărilor organizate de instituția noastră în anul Centenarului Marii Uniri.

Alături de alte locuri din țară, la sediul Muzeului de Istorie din Suceava va avea loc, în premieră națională, proiecția filmului documentar PE EROI SĂ NU ÎI CĂUTAȚI ÎN MORM NT!
Filmul, cu o durată de 100 de minute, este o sensibilă poveste, cu mărturii inedite, despre locuri și oameni din trecut și de astăzi, despre eroi căzuți în război, supreviețuitori, destine rănite de vitregia vremurilor.

Cei care mai trăiesc și de care ne amintim atât de rar, veteranii, sunt bătrâni, împovărați de suferințe și de multe amintiri, dar poartă în priviri și în vocea tremurândă o demnitate absolută, de ostaș și de buni români. Eroilor cunoscuți dar și celor foarte mulți necunoscuți le datorăm atât de mult, dar facem prea puțin, astfel încât acest film ne va reaminti că fiecare generație își are scris în destinul său propriul sacrificiu. Pentru inegalabila generație a războiului, pentru generația Marii Uniri, întotdeauna să avem o clipă recunoștință, să ni le reamintim cu emoție și omenie, respectul țării și al fiecăruia dintre noi va fi cel mai prețios dar! Proiecția filmului va avea loc la sediul Muzeului de Istorie din Suceava, în data de 17 mai 2018, începând cu ora 15:30.

FOTO

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.