Home / Actualitate / Marş Anti-violenţă, Anti-drog, Anti-tutun şi de prevenire a accidentelor rutiere. Evenimentul se desfășoară în cadrul acțiunii ”Fii conștient, nu dependent”

Marş Anti-violenţă, Anti-drog, Anti-tutun şi de prevenire a accidentelor rutiere. Evenimentul se desfășoară în cadrul acțiunii ”Fii conștient, nu dependent”

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate EUROACTIV” și Asociația ”Alecs Group” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului – Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava organizează joi 17.05.2018 între orele 1200 – 1400 un marş Anti-violenţă, Anti-drog, Anti-tutun şi de prevenire a accidentelor rutiere unde vor participa elevi din unităţile de învăţământ sucevene, pe traseul: Esplanada Casei de Cultură – Prefectură, Biblioteca judeţeană – Hotel Bucovina – Primărie – și retur, până în fața Instituției Prefectului Suceava (unde vom simula un accident rutier).

Acţiunea se desfăşoară în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2018 din perioada 14 – 18.05.2018, la a VIII-a ediţie şi, are ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi de prevenire a consumului de droguri, plante etnobotanice, violenţă, tutun şi accidente rutiere.

Totodată va avea loc și simularea unui accident rutier cu intervenția efectivelor de la ISU și voluntarii Asociației Creștin, Medicale ”Christiana” Suceava și ai Societății Crucii Roșii Suceava.

La marş vor participa şi doamna Prefect, alături de reprezentanții IPJ, ISU, IJJ, şi reprezentanți ai societăţii civile.

La sfârșitul simulării accidentului rutier, vă invităm să luați parte la conferința de presă ce va avea loc în Sala Nicolae Labiș din Palatul Administrativ, unde și-au confirmat participarea și doamna Prefect, alături de Împuternicitul IPJ – comisarul șef Adrian Bugadomnul General de Brigadă Ioan Burlui de la ISU și Comandantul IJJ.

Conferința de presă va fi moderată de doamna prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu coordonatoarea Asociației ”EUROACTIV” Suceava, alături de doamna prof. Tatiana Vîntur de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Acțiunea este sprijinită de Remat S.C. Alin For You S.R.L. ce ne pune la dispoziție 2 autoturisme pentru efectuarea simulării accidentului rutier și, de elevii Școlii Postliceale Sanitare ”Christiana”, ce vor efectua primul ajutor victimelor simulării accidentului rutier.

 

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.