Home / Actualitate / Acţiune desfăşurată de poliţişti pentru prevenirea evenimetelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice

Acţiune desfăşurată de poliţişti pentru prevenirea evenimetelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice

În perioada 18.05.-20.05.2018, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe raza județului pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactiv, în cadrul cărora au fost testaţi cu aparatul etilotest 347 conducători auto.   Au fost constatate 17 infracţiuni şi aplicate 174  sancţiuni contravenționale, în valoare de 76.365 lei. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere  şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:  

Un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Argestru din localitate, autoturismul condus de o localnică de 50 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

O patrulă din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Dimitrie Cantemir din localitate, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

FRASIN  La 18.06.2018, ora 12.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.