Home / Actualitate / FOTO: Ţigări în valoare de peste 156.000 lei, confiscate la frontiera de nord a României

FOTO: Ţigări în valoare de peste 156.000 lei, confiscate la frontiera de nord a României

* Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, un autoturism de teren în care se aflau aproximativ 13.300 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.  Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 156.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 24 mai a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei şi traficului cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră au identificat pe un drum forestier greu accesibil, de pe raza localității Brodina de Sus, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană. Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mijlocului de transport, însă şoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea.

Lucrătorii noștri au efectuat somațiile legale, dar conducătorul autoturismului nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare şi au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale,. La scurt timp, autoturismul a fost găsit abandonat şi plin cu ţigări de contrabandă, motiv pentru care a fost dus la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.340 pachete de țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 156.078 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. În continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

FOTO

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Un bărbat de 62 de ani a păgubit numeroși suceveni dându-se drept avocat. Acesta a fost arestat

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.