Home / Actualitate / Marginea: ACŢIUNE PENTRU CREŞTEREA GRADULUI DE SIGURANŢĂ A CETĂŢENILOR ORGANIZATĂ DE POLIŢIŞTII

Marginea: ACŢIUNE PENTRU CREŞTEREA GRADULUI DE SIGURANŢĂ A CETĂŢENILOR ORGANIZATĂ DE POLIŢIŞTII

În perioada 25.05.-28.05.2018, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a organizat o acţiune pe raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi depistarea participanţilor la traficul rutier care încalcă prevederile legale, pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere şi disciplinizarea conducătorilor auto.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 95 conducători auto.
Au fost constatate 10 infracţiuni în flagrant şi aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.375 lei.
Având în vedere faptul că în zonă sunt utilizate frecvent vehicule înmatriculate în străinătate, pentru prevenirea unor evenimente rutiere pe fondul defecţiunilor tehnice şi pentru verificarea legalităţii punerii în circulaţie a unor astfel de autoturisme, un capitol aparte al acţiunii l-a constituit controlul acestor vehicule.
Pentru abaterile constatate au fost reţinute 7 permise de conducere şi au fost ridicate 12 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 6.980 lei, constând în țigări și material lemnos.

Exemple:
La 26.05.2018, ora 15.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 209K, din comuna Marginea, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul avea I.T.P-ul expirat din data de 29.04.2018. În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă în cuantum de 2.900 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002 și măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea supendării pentru 90 zile, a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, eliberându-se dovadă fără drept de circulație.

La 26.05.2018, ora 15.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Marginea, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 22 de ani, din județul Vaslui. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul este radiat din circulație din data de 26.03.2018 și nu figurează ca fiind înmatriculat definitiv sau provizoriu în România. Totodată, întrucât conducătorul auto a prezentat pentru autovehiculul condus, polița R.C.A. și dovada I.T.P.-ului, ambele valabile la data de 26.05.2018, a rezultat că există bănuiala rezonabilă că acestea ar fi false. Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto a declarat că a achiziționat autoturismul de la o persoană din județul Vaslui, la jumătatea lunii martie 2018, în baza unui contract de vânzare cumpărare pe care nu-l are asupra sa și nu a cunoscut faptul că autoturismul este radiat din circulație. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

La 28.05.2018, ora 19.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC 46, din comuna Horodnic de Sus, autoutilitara condusă de un localnic de 33 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 1,30 m.c. lemn de foc de esență fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 179 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Astfel de acţiuni care necesită un efort uman şi logistic sporit vor continua, poliţiştii atrăgând atenţia asupra faptului că manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament care poate aduce atingere siguranţei cetăţeanului.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Un bărbat de 62 de ani a păgubit numeroși suceveni dându-se drept avocat. Acesta a fost arestat

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.