Home / Actualitate / PESTE 200 DE POLIŢIŞTI VOR FI ZILNIC LA DATORIE PE PERIOADA MINIVACANŢEI DE 1 IUNIE

PESTE 200 DE POLIŢIŞTI VOR FI ZILNIC LA DATORIE PE PERIOADA MINIVACANŢEI DE 1 IUNIE

În perioada 01 – 08 iunie 2018, poliţiştii suceveni vor desfăşura activităţi sub egida ,,Copilărie în Siguranţă”. Structurile operative vor derula acţiuni de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile iar poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate vor desfăşura activităţi de informare şi responsabilizare în vederea reducerii riscului victimal.

Astfel, în minivacanţa de 1 Iunie, poliţiştii vor fi la datorie în permanenţă şi vor veghea la liniştea şi siguranţa publică, dar şi la siguranţa traficului rutier. Prioritatea poliţiştilor în această perioadă o constituie siguranţa copiilor şi a familiilor acestora.
Zilnic, în această perioadă, peste 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase vor acţiona zilnic la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Acţiunile vor fi direcţionate în special în zona locaţiilor în care se vor organiza evenimente publice pentru marcarea Zilei Internaţionale a Copilului.

În total, pe perioada minivacanţei, peste 600 de poliţişti vor fi angrenaţi în activităţi de menţinere a ordinii şi linişti publice. De asemenea, în fiecare zi, peste 40 de poliţişti rutieri cu toate autospecialele din dotare, inclusiv cu cele echipate cu aparatură radar vor fi prezenţi pe toate drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru siguranţa traficului rutier. Pe această cale, atragem atenţia încă o dată tuturor şoferilor care se vor deplasa pe raza judeţului în perioada următoare, inclusiv turiştilor, să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră. De asemenea, le rocomandăm să manifeste o atenţie sporită la zonele de joacă pentru copii. Şi părinţilor le recomandăm să îşi supravegheze în permanenţă copiii, pentru a-i feri astfel de implicarea în evenimente nedorite.

Peste 80 de patrule de poliţie vor acţiona zilnic în municipii, oraşe dar şi în mediul rural sucevean şi toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor fi în dispozitiv gata să acţioneze ferm la nevoie.
Poliţiştii monitorizează, în special, traseele de deplasare către zonele turistice ale judeţului și zonele de agrement, precum şi sectoarele de drumuri naţionale şi europene. Aparatele radar laser TrueCam vor fi utilizate şi în această perioadă pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.

În total, 10 echipaje de poliţie rutieră dotate cu aparatură radar vor fi prezente zilnic pe drumurile publice pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Ulterior, în perioada 04 – 08 iunie 2018, poliţiştii vor organiza pe raza întregului judeţ activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, prioritară fiind pregătirea acestora pentru vacanţa de vară.

Poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 22.06.2018, ora 10.45, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.