Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 31.05.2018, ora 19.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care a prezentat un permis de conducere eliberat de autorități din străinătate. Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere, polițiștii au fost efectuate verificări în bazele de date, ocazie cu care au constatat faptul că seria permisului de conducere nu figurează în baza de date, iar bărbatul nu posedă permis de conducere eliberat de acel stat, sau de România.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

Putna

La 31.05.2018, ora 21.50, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC „Bodârlău” din comuna Putna, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei, conform O.U.G. nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Capu Câmpului

La data de 01.06.2018, ora 17.45, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului, a oprit pentru control pe DJ 177C, din comuna Capu Câmpului, autoturismul condus de un localnic de 70 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 22.06.2018, ora 10.45, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.