Home / Actualitate / Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 31.05.2018, ora 12.37, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 178A, din localitatea Părhăuți, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune laterală cu un autoturism staționat pe partea dreaptă și al cărui conducător auto, un tânăr de 25 de ani, din orașul Cajvana se afla în interior, după care, a ieșit în afara părții carosabile. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 36 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul tânărului de 25 de ani și de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 36 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Cornu Luncii

La data de 31.05.2018, ora 22.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, pe raza comunei Cornu Luncii, un tânăr de 24 de ani, din comuna Mălini, a efectuat manevra de întoarcere a autoturismului de pe un sens de circulație pe celălalt, peste marcajul continuu și fără să se asigure, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 49 de ani, din comuna Bilca. În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 24 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Dorna Arini

La data de 31.05.2018, în jurul orei 22.00, în timp ce conducea autoturismul din curtea imobilului unde locuiește pentru a pătrunde în DC Pogoteni, din comuna Dorna Arini, un localnic de 49 de ani, nu s-a încadrat corespunzător şi s-a răsturnat în drumul comunal, de la o diferenţă de nivel de 1,60 metri. În urma evenimentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Din verificările ulterioare efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Milișăuți

La data de 01.06.2018, ora 06.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, pe raza orașului Milișăuți, ajuns la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată, din cauza vitezei excesive, un tânăr de 25 de ani din municipiul Rădăuți, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat în derapaj, după care a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a unui tânăr de 20 de ani din municipiul Suceava, pasager în autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto și pasagerul din vehicul au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Preutești

La 01.06.2018, ora 18.50, în timp ce conducea motocicleta într-o curbă pe DC 9A, din comuna Preutești, un localnic de 16 ani a surprins și accidentat pe un minor de 12 ani din aceeași localitate, care se afla pe limita din dreapta a carosabilului având în vedere direcția de deplasare a motocicletei, după care a mutat vehiculul de la fața locului, până în curtea unui imobil din zonă. Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul motocicletei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „modificarea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 22.06.2018, ora 10.45, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.