Home / Actualitate / Foto și video. „Astazi e ziua mea!”, la Banești.

Foto și video. „Astazi e ziua mea!”, la Banești.

Școala Mihai Eminescu din Băneşti, a fremătat vineri 1 Iunie, de strigătele de veselie ale celor peste 500 de copii care au participat la proiectul intitulat simbolic „Astăzi e ziua mea!”, manifestare ajunsă la a cea de-a VI-a ediţie. Cu acest prilej s-au organizat mai multe acţiuni sportive şi culturale. Manifestarea a început în jurul orei 09.00 cu proba sportiva Cupa Recolta la fotbal, competiție care s-a adresat elevilor din învățământul gimnazial. Proba a adunat la start mai multe echipe de fotbal din județele Botoșani și Suceava. S-au aliniat la start echipele Școala Gimnazială Mihai Eminescu Bănești, Școala Gimnazială Aurelian Stanciu Salcea, Liceul Tehnologic Plopenii Mari – Ungureni (Botoșani), Scoala Gimnazială Ion Creangă Suceava, Scoala Gimnazială Veresti, Scoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei, Liceul. Tehnologic Mihai Eminescu Dumbraveni, Liceul Tehnologic Iorgu Vîrnav Liteanu – Liteni. Clasamentul competiției: fotbal masculin: locul I – Liceul Tehnologic Mihai Eminescu Dumbrăveni, locul al II-lea – Școala Gimnazială Mihai Eminescu Bănești, locul al III-lea – Liceul Tehnologic Plopenii Mari – Ungureni (Botoșani). La fotbal feminin, competiția a fost câștigată de elevele Liceului Tehnologic Iorgu Vîrnav Liteanu – Liteni. Pe locul al II-lea s-a clasat echipa Școlii Gimnaziale Verești iar locul al III-lea a fost împărțit de echipele școlilor din Dumbrăveni și Bănești.

În acest an, după succesul de anul trecut, s-a derulat şi competiția sportiva Cupa Recolta la fotbal feminin. Nici rugby-ul nu a lipsit din program, la Băneşti disputându-se prima ediție a Cupei Recolta la rugby. Sosite după o competiție dificilă, turneul Viorel și Mitică Negru, desfășurată la Udești, și-au demostrat abilitățile echipele de U8 alcătuite din elevi ai Școlii Gimnaziale Cristofor Simionescu Plopeni și ai Școlii Primare nr. 1 Stamate (campioană regională), de U10 alcătuită din elevi ai Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Bănești și ai Școlii Gimnaziale Aurelian Stanciu Salcea (vicecampioană regională) și U12 alcătuită din elevi ai Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Bănești și C.S.M. Suceava (medaliată cu bronz la categoria de vârstă). Cel mai bun jucător a fost , la U8, Rowan Plaggenmarsch (olandezul zburător), Roșu Laurențiu la U10 și Burlacu Denis la U12. Cea mai tânără jucătoare a fost desemnată Giulia Boinceanu. Desigur, competiția nu se putea desfășura fără aportul domnului arbitru, profesorul Maricel Crețuleac și fără contribuția deosebită a domnului Vasile Conachi, îndrumătorul copiilor. Cea de-a doua activitate, partea folclorică a proiectului educațional a fost dedicată festivalului-concurs,,La Fântâna Dorului”, unde au participat tinere talente din comuna Fîntînele, dar și tineri interpreți de muzică populară din alte zone din județele Suceava si Botoșani.

Trofeul Festivalului a fost câștigat de Nichiforescu Denisa, elevă a Școlii Gimnaziale “Ion Creangă”, Suceava., Premiul I: Dascălu Cristian; Pitariu Lavinia; Sarafim Narcis, Premiul II: Aicoboaie Ana-Maria; Isăcescu Cosmina; Flutur Denisa, Premiul III: Seciu Antonia; Cretu Marta; Prindi Claudia. Ziua de sărbătoare a continuat cu programe artistice susținute de „Tarful condus de Iulian Aghinițăi”, „Fanfara din Stamate” condusă de Vasile Leontică, urmat de un frumos moment folcloric oferit de Nicoleta Cojocaru, cunoscuta interpreta de muzică populară, realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de la Televiziunea Plus, din Suceava.

Acest proiect educațional aduce, de fiecare dată, tuturor celor care se adună în parcul Şcolii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu’’, motive de satisfacție și bucurie, prin ineditul și varietatea activităților desfășurate. De asemenea, activitatea aceasta, ne-a declarat directorul școlii, profesorul Mihai Silviu, nu se putea desfășura fără contribuția unor oameni de suflet, precum NG Grupul de Securitatea Suceava, cei care au contribuit la acordarea premiilor. Nu se putea desfășura, de asemenea, fără partenerii tradiționali (Direcția Județeană de Sport și Tineret Suceava, Asociația Județeană de Fotbal Suceava, Monitorul de Suceava, Crai Nou, TV Plus și Info Suceava). De asemenea, oamenii din umbră, colegi din cancelarie, au contribuit la o bună realizare a proiectului. Incercăm, ne-a mai spus directorul școlii să promovăm sportul și iată că avem și rezultate, să promovăm folclorul chiar de ziua lor, a copiilor.

Foto

   

Video

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 22.06.2018, ora 10.45, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.