Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de polițișt

Material lemnos confiscat de polițișt

Vineri 07 iunie, ora 20.20, un echipaj mixt format din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control pe DN 2E, în localitatea Spătărești, ansamblul auto cu semiremorcă condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Frumosu, care transporta cantitatea de 63,61 m.c. cherestea de esență rășinoase.  Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, având în vedere timpul scurs de la data și ora plecării, consemnate în avizul de însoțire și data și ora depistării în trafic, materialul lemnos transportat a fost reținut în vederea stabilirii provenienței, fiind depozitat la sediul Ocolului Silvic Râșca.

Ulterior sâmbătă 08 iunie, în urma investigațiilor, echipa de control a demonstrat repetabilitatea transportului cherestelei în baza aceluiași aviz de însoțire, contrar celor declarate în scris la momentul opririi de către conducătorul auto și anume faptul că nu a mai efectuat transportul ca urmare a unei defecțiuni tehnice apărute pe raza comunei Frumosu. Astfel, în urma inventarierii materialului lemnos transportat s-a constatat faptul că nici cheresteaua existentă în semiremorcă nu corespunde cu cea din avizul de însoțire, fiind cu 0,22 m.c. mai puțină decât cea consemnată în documente.

În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a firmei emitente a documentelor și transportatoare, cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantității de 63,61 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 31.500 lei, ce a fost depozitată la sediul Ocolului Silvic Râșca.

La 09.06.2018, ora 19.30, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată despre faptul că, pe DC Putna Secrieș din comuna Moldovița, circulă un microbuz încărcat cu material lemnos, fără documente legale. Polițiștii deplasați operativ la fața locului, au identificat autoutilitara parcată pe marginea DC Putna Secrieș, dar fără conducătorul auto și fără încărcătura de material lemnos.
Ulterior la scurt timp, în zonă și-a făcut apariția conducătorul auto, identificat ca fiind un localnic de 28 de ani, care a recunoscut faptul că a împrumutat autoutilitara de la o persoană din localitate pentru a putea transporta lemnele pentru foc, însă nu deține aviz de însoțire pentru lemnul transportat.
În aceste condiții, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul a transportat ilegal cantitatea de 2,20 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 235 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 22.06.2018, ora 10.45, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.