Home / Actualitate / Muzeul Bucovinei organizează la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Casa Custodelui, „După apusul soarelui… Mijloace de iluminat în perioada medievală” .

Muzeul Bucovinei organizează la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Casa Custodelui, „După apusul soarelui… Mijloace de iluminat în perioada medievală” .

În perioada 19 iunie – 24 iulie 2018, Muzeul Bucovinei organizează la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Casa Custodelui, expoziția „După apusul soarelui… Mijloace de iluminat în perioada medievală”. În cadrul expoziției, vizitatorii au ocazia să observe diferite tipuri de piese de iluminat aflate în colecția Muzeului Bucovinei. Expoziția reunește opaițe ceramice, fragmente de sfeșnice ceramice și metalice dar și amnare, descoperite pe teritoriul județului Suceava. Piesele expuse reprezintă mărturii ale vieții cotidiene medievale, ilustrând totodată și aspecte ale vieții economice ale celor care le foloseau. Mijloacele de iluminat ce se regăsesc în expoziție prezintă o etapă din continua preocupare a oamenilor, de-a lungul timpului, în „lupta cu întunericul”.

FOTO

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 22.06.2018, ora 10.45, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.