Foto: Aproximativ 15.500 pachete țigări confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, la frontiera verde și în Punctul de Frontieră Siret, 15.488 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

      * În data de 24 iunie a.c., în jurul orei 22.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țara, cetățeanul român Petru Z., în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.În baza unei analiza de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.   Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în podeaua autoturismului cantitatea de 988 pachete de țigări, marca Kent, de proveniență ucraineană.Ţigările în valoare de 1.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.Totodată, autoturismul marca Volkswagen, în valoare de 9.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

*În data de 25 iunie a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava,  a observat mai multe persoane care transportau către localitatea Ulma, jud. Suceava, mai multe colete voluminoase. Lucrătorii noștri au intervenit pentru reținerea celor în cauză iar în momentul în care aceștia au observat polițiștii de frontieră au abandonat coletele și s-au dispersat spre interiorul localității. Pe timpul acțiunii au fost trase 10 focuri de avertisment în plan vertical deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale prin voce. În urma cercetării zonei au fost descoperite 9 colete care conțineau cantitatea de 14.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 170.000 de lei. În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Autoutilitară furată din Italia, oprită la PTF Petea

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Petea au depistat la intrarea în țară o autoutilitară marca Mercedes Sprinter ce figurează ca fiind furată din Italia.În seara zilei de 24 iunie a.c., în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în România Ionuț Mihai C., în vârstă de 29 de ani, din comunia Casimcea, județul  Tulcea. Acesta conducea o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în Italia. Cu ocazia controlul de frontieră pentru intrarea în țară, polițiștii de frontieră au constatat că mașina figurează ca fiind furată din Italia, din decembrie 2017. Autovehiculul, în valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Petea până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

FOTO

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Un adăpost de animale a ars în întregime. Focul a fost pus intenționat

Un adăpost de animale a ars în totalitate în noaptea de miercuri spre joi la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.