Home / Actualitate / Păşeşte în istorie – Redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei şi domnia lui Ştefan cel Mare

Păşeşte în istorie – Redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei şi domnia lui Ştefan cel Mare

Muzeul Bucovinei Suceava desfășoară şi în acest an, la Cetatea de Scaun a Sucevei, activităţile proiectului educaţional-concurs PĂŞEŞTE ÎN ISTORIE – REDESCOPERĂ CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI ŞI DOMNIA LUI ŞTEFAN CEL MARE.

„Proiectul educațional-concurs, cu activităţi structurate pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ștefan cel Mare, face parte din seria de proiecte de educație muzeală pe care Muzeul Bucovinei le oferă tuturor celor interesați. Activitățile proiectului sunt adaptate în acest an, astfel încât să poată participa echipe de câte patru elevi – începând cu clasa a-IV-a şi până la clasa a XII-a.

Echipele de elevi participante se vor întrece în probe precum: completarea de texte lacunare cu date istorice, răspunsuri la întrebări de cultură generală pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, rezolvarea unui rebus cu aceeași tematică, probe de descifrare a unor labirinturi (tipărite) prin care domnitorul este condus către cetate, probă  de recunoaștere a unor obiecte medievale pe care le vor denumi şi vor explica utilitatea lor.

Scopul proiectului educațional este acela de îmbogățire, prin intermediul probelor de perspicacitate şi a jocurilor interactive, a cunoștințelor şi noțiunilor despre perioada medievală, despre Cetatea de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, şi nu în ultimul rând cel de atragerea publicului tânăr către muzeu – ca variantă de petrecere a timpului liber.

Așteptăm elevii să participe, iar susținătorii echipelor şi publicul interesat să petreacă câteva ore de relaxare, redescoperind prin joc şi interacţiune istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare

Regulamentul de desfăşurare al concursului, date despre înscrieri şi informații suplimentare pot fi aflate de pe site-ul Muzeului Bucovinei  www.muzeulbucovinei.ro sau la telefon 0230-216439, interior 116 – Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare”, se arată într-un comunicat al Muzeului Bucovinei.

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.