Home / Actualitate / Recomandări pentru vreme severă de la ISU Suceava. Vezi ce pagube au făcut furtunile!

Recomandări pentru vreme severă de la ISU Suceava. Vezi ce pagube au făcut furtunile!

Furtuna de joi seară, a lăsat în urmă pagube în județul Suceava. Până la ora 21.00, au fost inundate cinci curții și cinci beciuri la Găinești, comuna Slatina. Pompieri militari au fost chemați să intervină și la Câmpulung Moldovenesc, două podețe colmatate, o curte și un beci inundate.

În comuna Slatina, au fost inundate zece curți, nouă beciuri și două anexe. Doua anexe au fost lovite de trăsnet și au ars în comuna Mușenița, potrivit ISU Suceava.

Meteorologii au emis un nou cod galben de vreme rea, astfel, în interval de valabilitate 28 iunie, ora 21 – 29 iunie ora 21, vor fi ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării și, mai ales în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.

Recomandări ISU Suceava, pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Orice situație deosebită generată de fenomenele hidro-meteorologice poate fi anunțată în cel mai scurt timp posibil la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.bită generată de fenomenele hidro-meteorologice poate fi anunțată în cel mai scurt timp posibil la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.