Home / Actualitate / Foto și video: La Bănești a fost inaugurat un Cămin Cultural modern

Foto și video: La Bănești a fost inaugurat un Cămin Cultural modern

Sâmbătă, 30 iunie 2018, locuitorii comunei Fântînele au îmbrăcat haine de sărbătoare și au avut parte de un moment de bucurie, moment prilejuit de inaugurarea unui nou și modern edificiu de cultură – Căminul Cultural din satul Bănești, obiectiv așteptat de comunitatea locală de multă vreme. Această construcție modernă va fi de acum încolo un loc în care se vor putea organiza evenimente într-un cadru elegant și unde oamenii se vor simți foarte bine.

Ceremonia de inaugurare a debutat cu tăierea panglicii de către primarul comunei Fîntînele, Vasile Hîj împreună cu viceprimarul Nemțoi Lazăr Petru și reprezentanții firmei de construcții SC Duchessa Transport SRL, Bosânceanu Sorin si Bosâncenu Ionuț, urmată de slujba religioasă de sfinţire de către Preotul Paroh Ilie Martineac.

Lucrările de construcţie a noului cămin ,au început în urmă cu aproximativ un an și jumătate. Cu o suprafață de peste 500 mp și o capacitate de 250 de locuri la mese, este compartimentat corespunzător desfășurării de activități cultural-artistice, ce țin de viața cetățenilor, nunți, botezuri și alte evenimente. Clădirea dispune de o sală de ședințe, dar și de o bibliotecă, o scenă impunătoare, spații pentru artiști, vestiare, grup sanitar, izolație termică, încălzire cu centrală termică, gresie în bucătărie și băi, parchet melaminat, mese și scuane tapițate.

După slujba de sfințire, evenimentul a continuat cu un spectacol de zile mari, oferit de Ansamblul Fîntînița din comuna Fîntînele, Fanfara din Stamate, condusă de trompetistul Vasile Leontică și soliștii de muzică populară, Iosefina Telescu, Cristian Dascălu, Lorena Filimon și Petronela Petruneac. De asemenea, pentru prima dată pe scena Căminului Cultural, au concertat invitații speciali, Grupul „Balada” al Casei de Cultură Pelinia, raionul Drochia din Republica Moldova.

Construirea Căminului Cultural este o realizare remarcabilă, o lucrare frumoasă construită din fonduri proprii, bani alocați din bugetul local. Noul edificiu de cultură este modern și utilat conform standardelor europene și a fost inițiat de fostul aparat administrativ.

Primarul comunei Fântânele, Vasile Hîj, a declarat că pentru comunitatea pe care o conduce, inaugurarea Caminului Cultural a reprezentat o mare și importantă sărbătoare: „Deși vremea nu a ținut cu noi, în Anul Centenarului, am reușit să punem la dispoziția cetățenilor o locație mult dorită de foarte mulți ani. Mulțumesc Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să ducem la bun sfârșit această investiție, mulțumesc consilierilor locali, mulțumesc cetățenilor comunei Fîntînele pentru înțelegere și nu în ultimul rând mulțumesc fostului aparat administrativ. Totodată, țin să mulțumesc și celor care astăzi au urcat pe noua scenă a Căminului Cultural și pentru efortul depus de către cei din Grupul Balada care pe o asemenea vreme au venit să ne încânte cu repertoriul lor de peste Prut.”

Ionel Curcan

Foto

    

Video

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.