Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 06.07.2018, ora 09.20, în timp ce conducea autoutilitara pe DC 11, din comuna Cornu Luncii, un localnic de 51 de ani, a efectuat manevra de mers înapoi pe o uliță laterală, moment în care, a acroșat tabloul electric montat pe un stâlp de susținere a cablurilor electrice. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „distrugere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Satu Mare

La 06.07.2018, ora 23.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 41 din comuna , autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de o minoră de 16 ani, din orașul Milișăuți, în care se afla ca pasager, prietenul acesteia, un tânăr de 22 de ani din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minora nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul ce aparține tânărului, nu are asigurare obligatorie sau carte verde, motiv pentru care, s-a dispus măsura sancționării conform Legii nr.132/2017, reținându-se totodată certificatul și plăcuțele de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal, minora de 16 ani fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „fals privind identitatea”, iar tânărul de 22 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Brodina

La 07.07.2018, în jurul orei 00.30, Poliţia oraşului Vicovu de Sus, a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 209G din comuna Brodina, un autoturism a ieșit de pe carosabil, iar la volan se află o persoană de sex masculin, ce pare sub influența alcoolului.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului, l-au identificat pe conducătorul auto, un bărbat de 25 de ani, din comuna Ulma, care a declarat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209G, din comuna Brodina, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsind partea carosabilă, fără a suferi leziuni. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Satu Mare

La 07.07.2018, ora 02.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 178B, din comuna Satu Mare, autoutilitara înmatriculară în străinătate, condusă de un minor de 17 ani, din municipiul Rădăuți. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Rădăuți

La 07.07.2018, în jurul orei 11.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihai Eminescu din municipiul Rădăuți, un bărbat de 28 de ani din comuna Horodnic de Sus, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în gardul unui imobil, după care, a lovit frontal un stâlp electric.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, o femeie de 24 de ani, din comuna Marginea, l-a sunat pe bărbatul de 28 de ani, angajat al unei spălătorii din municipiul Rădăuți și l-a rugat să ia autoturismul parcat la o distantă de aproximativ 15 metri de spălătorie și să-l spele.
Astfel, după ce a spălat autoturismul, bărbatul de 28 de ani, s-a urcat la volan, însă pe fondul lipsei de experiență și a consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a tamponat vehiculul. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 28 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” iar femeia de 24 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Hânțești

La 07.07.2018, ora 20.55, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Hânțești, a avut loc un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un autoturism ce prezenta avarii în urma impactului cu stâlpii podețului unui imobil și gardul alte locuințe de pe raza comunei Hânțești și doi tineri de 22 și respectiv de 24 de ani, ambii localnici.
Întrucât cele două persoane emanau halenă alcoolică, iar declaraţiile lor cu privire la cine a condus autoturismul erau contradictorii, polițiștii au procedat la testarea acestora cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului de 22 de ani și de 0,52 mg/l alcool pur în expirat, în cazul celui de 24 de ani, după care, la spital, tânărul de 22 de ani, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.