Home / Actualitate / Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 06.07.2018, ora 10.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, dinspre orașul Siret spre municipiul Suceava, datorită nepăstrării distanţei regulamentare în mers, o femeie de 48 de ani, din municipiul Rădăuți, a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 59 de ani, din aceeași localitate, pe care l-a proiectat în autoturismul oprit în faţa sa şi condus de o localnică de 50 de ani. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 59 de ani, a unei femei de 59 de ani, din municipiul Rădăuți, pasageră în autoturismul condus de acesta și a conducătoarei auto de 50 de ani, care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Doi dintre conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, acestora și conducătoarei auto de 50 de ani, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Vatra Moldoviței

La data de 06.07.2018, ora 14.05, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă, pe DJ 176 din comuna Vatra Moldoviței, datorită lipsei de experiență și a faptului că, nu a păstrat o distanță regulamentară în mers, un localnic de 20 de ani, a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus în fața sa de un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate, care a redus viteza pentru a efectua un viraj la stânga cu intenția de a pătrunde în curtea unui imobil. În urma impactului, autoturismul care circula regulamentar a fost proiectat în gardul împrejmuitor al unui imobil. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unui tânăr de 23 de ani din comuna Vatra Moldoviței, pasager în autoturismul condus de tânărul de 20 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Adâncata

La 06.07.2018, ora 17.00, în timp ce manevra cu spatele autoturismul pe DC 54, din comuna Adâncata, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Suceava, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un localnic de 20 de ani, după care, a fost proiectat într-un autoturism oprit pe partea dreaptă a drumului comunal. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 33 de ani, a soției acestuia de 26 de ani și a fiicei lor de 9 luni, care se afla în autoturism pe bancheta din spate. Victimele au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Totodată, la faţa locului, echipajul ambulanței i-a acordat îngrijiri medicale şi conducătorului auto de 20 de ani, acesta refuzând deplasarea la spital.Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Capu Câmpului

La 06.07.2018, în jurul orei 22.05, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177C, din comuna Capu Câmpului, un localnic de 31 de ani, a acroşat și accidentat ușor o femeie de 85 de ani, din localitate, care se afla pe marginea părţii carosabile. Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, vinovat de producerea evenimentului rutier este atât pietonul care staţiona pe partea carosabilă, cât şi conducătorul auto care nu a adaptat viteza în condiţii de noapte până la limita evitării oricărui pericol şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Boroaia

La 07.07.2018, ora 08.05, în timp ce conducea autoturismul pe DN 15C, din direcția Boroaia către localitatea Vadu Moldovei, ajuns la intersecția cu DN 2, un bărbat de 41 de ani, din comuna Râșca, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un bărbat de 66 de ani, din comuna Burla, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 67 de ani, din comuna Burla și a unui minor de 4 ani, din municipiul București, pasageri în autoturismul care circula regulamentar și care, au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Salcea

La 07.07.2018, în jurul orei 12.35, în timp ce conducea motocicleta pe DN 29, pe raza orașului Salcea, un bărbat de 42 de ani din județul Botoșani a efectuat manevra neregulamentară de depășire a unei coloane de autovehicule, în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă”, încălcând marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de circulație, ocazie cu care, a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Arbore, care circula din aceeași direcție și care, a efectuat virajul la stânga spre curtea unei societății comerciale.
În urma impactului, a rezultat rănirea motociclistului, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Cei doi conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Capu Câmpului

La 07.07.2018, ora 15.40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177C, din comuna Capu Câmpului, un tânăr de 19 ani, din comuna Valea Moldovei, a observat motociclul condus de un localnic de 30 de ani, care s-a pus în mişcare pe același sens, dar circulând în direcția opusă, motiv pentru care, a încercat să evite coliziunea frontală și a efectuat un viraj către stânga, acroșând motociclul. În urma impactului, a rezultat ușoară a conducătorului motociclului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.