Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de poliţişti

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 06.07.2018, ora 08.30, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Pietroasa din comuna Voitinel, autoutilitara condusă de un bărbat de 34 de ani, din comuna Gălănești, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 5,40 m.c. lemn de foc din specia molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 577 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La 06.07.2018, ora 08.15, un echipaj mixt poliţie-jandarmi a oprit pentru control pe B-dul Bucovina din orașul Gura Humorului, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat din comuna Pojorâta, care transporta lemn rotund de esență răşinoase, aparţinând unei societăți comerciale din aceeași localitate și pentru care, a prezentat avizele de însoţire primare. În urma interogării aplicaţiilor informatice, polițiștii au constatat neconcordanţe între datele din aplicaţie şi cele înscrise pe avizul de însoțire emis pentru remorcă, în sensul că, punctul de descărcare era diferit, existând suspiciuni și cu privire la volumul materialului lemnos transportat.
Astfel, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, pe remorcă erau încărcate 162 de piese din lemn rotund pentru construcţii din specia molid cu un volum total de 26,85 m.c., deşi în aviz erau consemnate 154 de piese cu un volum total de 32,28 m.c.
În cauză, s-a dispus sancţionarea contravențională cu amendă în cuantum de 3.000 de lei a societății din comuna Pojorâta pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea valorică a cantității de 5,43 m.c. lemn rotund pentru construcţii din special molid, în valoare totală de 933 lei.
Totodată, administratorul societății din comuna Pojorâta, un localnic de 39 de ani, a fost sancționat contravențional pentru introducerea greşită a datelor în aplicaţia informatică din domeniul silvic.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.