Home / Actualitate / Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

Dărmănești

La data de 13.07.2018, ora 07.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localității Dărmănești, o femeie de 39 de ani din comuna Grănicești, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț de pe marginea drumului. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Bilca

La 13.07.2018, în jurul orei 12.10, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Rădăuți din comuna Bilca, un localnic de 39 de ani, a efectuat manevra de depășire a doi bicicliști care circulau regulamentar pe partea dreaptă a părții carosabile și a unuia care circula neregulamentar pe partea stângă, fără a avea mâinile pe ghidon, după care, a frânat și a oprit autoturismul pe sensul opus de mers pentru a-i atrage atenția tânărului să circule în mod regulamentar cu bicicleta pe drumul public. Astfel, biciclistul de 17 ani din localitate a fost surprins de oprirea bruscă a autoturismului și nu a putut evita impactul cu acesta. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Până la sosirea polițiștilor, bărbatul de 39 de ani a modificat locul accidentului, în sensul că a schimbat poziția autoturismului de pe sensul opus de mers, unde a avut loc impactul, pe sensul regulamentar de mers. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că vinovați de producerea evenimentului se fac ambii participanți la trafic, conducătorul auto de 39 de ani pentru că a frânat și oprit autoturismul fără motiv întemeiat, iar minorul de 17 ani pentru faptul că se deplasa pe bicicletă pe drumul public în mod neregulamentar, circulând pe sensul opus de mers și fără a avea ambele mâini pe ghidon.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de “vătămare corporală din culpă” și “modificarea locului accidentului de circulație fără acordul echipei operative”, ce va fi soluționat procedural.

Milișăuți

La 13.07.2018, ora 15.31, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H din orașul Milișăuți, un bărbat de 39 de ani din municipiul Suceava, s-a angajat în depășirea unui autovehicul fără să se asigure că poate efectua manevra în condiții de siguranță, motiv pentru care, nu a observat faptul că autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani din municipiul Rădăuți, se afla deja în depășirea sa. Astfel, pentru evitarea impactului, tânărul de 21 de ani a frânat și a virat la stânga, moment în care a pătruns pe acostamentul de pe sensul opus, a intrat în derapaj și s-a răsturnat în afara carosabilului, fără ca între cele două autoturisme să aibă loc o coliziune. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unui minor de 13 ani din municipiul Rădăuți, pasager în autoturismul condus de tânărul de 21 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Voroneţ

La 14.07.2018, ora 15.11, în timp ce conducea autoturismul pe strada Voroneţ, din orașul Gura Humorului, datorită neadaptării vitezei într-o curbă periculoasă, un bărbat de 80 de ani din județul Iaşi, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă și a rupt un gard de plasă.
Din accident, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto și a unei femei de 34 de ani, din județul Iași, pasageră în autoturismul, care au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Datorită leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Cornu Luncii

La 14.07.2018, ora 19.15, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A, din comuna Cornu Luncii, ajuns la intersecția cu DN 2E, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Fălticeni, nu a respectat semnificația indicatorului „STOP” și a pătruns în intersecție fără să acorde prioritate de trecere autoutilitarei condusă regulamentar de un bărbat de 38 de ani, din județul Buzău, intrând în coliziune cu aceasta. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 43 de ani, din județul Iași, pasageră în autoutilitara condusă de bărbatul de 38 de ani, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 14.07.2018, ora 19.40, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, pe strada Plevnei din localitate, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se afla la volanul autoturismului oprit pe partea carosabilă a străzii Plevnei din municipiul Suceava, un localnic de 23 de ani, a efectuat o manevră de mers înapoi și l-a atins ușor pe un bărbat de 62 de ani, tot din municipiul Suceava, aflat în stare de ebrietate și care, era întins partea carosabilă, înainte ca autoturismul să fie pus în mișcare. La fața locului s-a prezentat o ambulanță care a consultat victima, după care, aceasta a refuzat să fie transportată la spital pentru investigații medicale.

Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Spitalul Rădăuți nu a anunțat CAS Suceava de suspendarea activității secției de pediatrie

Până pe 5 mai, micii pacienti din zona Rădăuți ce ar fi trebuit să se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.