Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 17.07.2018, ora 07.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un localnic de 56 de ani, nu a păstrat distanța regulamentară în mers și a intrat în coliziune față-spate cu mopedul condus de un bărbat de 48 de ani, tot din municipiul Suceava.
Din accident, nu au rezultat victime, ci doar avarierea autoturismului și a mopedului.
Conducătorii celor două vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul autoturismului şi de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului mopedului, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 17.07.2018, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Salcea şi a Postul de poliţie Dumbrăveni, a oprit pentru control pe DC 63, pe sectorul Salcea – Prelipca, autoturismul condus de un localnic de 59 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 17.07.2018, în jurul orei 17.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara municipiului Fălticeni, o femeie din judeţul Iaşi a efectuat manevra de depășire a autoturismului cu număr de înmatriculare provizoriu, condus în aceeași direcție de un bărbat de 65 de ani din judeţul Neamț, care a efectuat un viraj spre stânga, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident, nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului condus de bărbatul de 65 de ani este expirată din 13.07.2018.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.

La 17.07.2018, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret, a oprit pentru control pe strada Alexandru cel Bun din localitate, autoturismul condus de un localnic de 62 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 18.07.2018, ora 00.15, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza comunei Forăști, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice ale unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Descindere în lumea braconierilor piscicoli de pe Acumularea Bucecea

Polițiștii de la Bucecea au acționat în dimineața zilei de miercuri, 17 aprilie, în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.