Home / Actualitate / Țigări în valoare de peste 70.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Țigări în valoare de peste 70.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 6.720 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 70.260 lei, care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din zonă

*În ziua de 17 iulie 2018, în jurul orei 22.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Carmen U., în vârstă de 48 de ani, conducând un autoturism marca Audi.
Existând suspiciuni că persoana în cauză transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roţile autoturismului, cantitatea de 840 pachete de țigări, marca Kent, de proveniență ucraineană.
Țigările în valoare de 1260 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

*În data de 18 iulie a.c., în jurul orei 4.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului a observat două persoane care transportau de la frontiera de stat către interior colete voluminoase.
Lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea bărbaților, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce.
La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit șase colete care conțineau cantitatea de 3.000 de pachete cu țigări, a căror valoare se ridică la suma de 35.000 de lei.
Câteva ore mai târziu, o altă patrulă a poliției de frontieră de la același sector a descoperit într-o anexă ce aparține unui imobil nelocuit din zona de frontieră, șase colete cu țigări.
Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.880 pachete cu țigări, în valoare de 34.000 de lei.
În ambele cazuri țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Publicitate
apartamente de vanzare suceava

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Spitalul Rădăuți nu a anunțat CAS Suceava de suspendarea activității secției de pediatrie

Până pe 5 mai, micii pacienti din zona Rădăuți ce ar fi trebuit să se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.