FOTO:Ateliere istorico-didactice organizate de Muzeul Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Bucovinei, prin specialiştii Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei, organizează în perioada 1 – 15 august 2018, atelierul istorico-didactic Arma medievală şi rolul ei.
În cadrul atelierului istorico-didactic se vor desfăşura activităţi teoretice şi practice cu referire la arsenalul militar din Evul Mediu. Participanții vor confecţiona replici ale unor arme albe şi armuri medievale (săgeţi, arcuri, coifuri, cămaşă cu zale, suliţă) răspunzând astfel nevoilor de cunoaștere, prin descoperire, o modalitate de relaționare între muzeu şi public.
Printre cele mai competitive arme din perioada Evului Mediu amintim arbaleta, catapulta, buzduganul, tunul sau arme uşoare de corp precum sabia, arcul, pumnalul, suliţa etc.
Armura integrală sau părţi din suprafaţa protejată a corpului luptătorului era compusă din cămaşă cu zale, coif, cotiere, scut, apărători de braţe şi genunchiere folosite ca mijloace de apărare.
Mânuirea albelor albe presupunea o bună condiţie fizică, un antrenament intens şi, desigur, precizie şi curaj.
Toţi cei interesaţi să participe la atelierele organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei pot obţine informaţii suplimentare privind manifestarea, înscrierile şi programul la telefon 0771592249 sau la Casa Custodelui de la la Cetatea de Scaun.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.