Foto: Mai multe gospodării au fost inundate în urma ploilor torențiale. O stână a fost înconjurată de ape, ciobanul și animalele au rămas izolați și a fost necesară intervenția militarilor pentru salvarea lor

În cursul nopții de marți spre miercuri, în urma ploilor torențiale, pompierii militari suceveni au intervenit în localitatea Boroaia pentru evacuarea apei din 3 gospodarii (3 curti, 3 beciuri și o anexa).

Misiunile pompierilor militari, în Boroaia, au continuat și pe parcursul zilei de miercuri. Până la ora 14.00, s-a intervenit în 8 gospodarii, respectiv curți și beciuri pentru evacuarea apei.
Tot în urma ploilor torentiale, miercuri după-amiază, s-a intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din Frasin, Plutonița, Voroneț, Păltinoasa, Capu Codrului și Corlata.

“Concomitent cu misiunile de evacuare a apei, astăzi după-amiază, în jurul orei 16:30, pompierii militari suceveni au intervenit în satul Vornicenii Mari, din comuna Moara, unde o stână a fost înconjurată de ape, în urma creșterii debitului unui pârâu și a scurgerilor provenite de pe versanți. Ciobanul și animalele sale, 3 capre, 3 iezi, doi câini și doi căței, au rămas izolați și a fost necesară intervenția militarilor pentru salvarea lor.

Un echipaj cu o barcă pneumatică a ajuns la fața locului și a preluat ciobanul, nu înainte ca animalele să fie duse într-un loc mai înalt și sigur”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată.

Foto: Stână înconjurată de ape

Publicitate
mobila la comanda suceava

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.