Home / Actualitate / În urma accidentului aviatic de astăzi, mitingul „Suceava Air Show” a fost anulat

În urma accidentului aviatic de astăzi, mitingul „Suceava Air Show” a fost anulat

„Cu profund regret, vă aducem la cunoştință că în urma tragicului accident aviatic care a avut loc astăzi la Aerodromul Frătăuții Vechi, în timpul antrenamentelor pentru pregătirea Show-ului aviatic programat pentru astăzi, ne aflăm în situația de a suspenda demonstrațiile aeriene din cadrul evenimentului.
Cu toate acestea, vă informăm că va avea loc o expoziție de avioane la sol”, se arată într-un comunicat transmis de Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava”.

Reamintim faptul că, sâmbătă în jurul amiezei, două avioane s-au ciocnit în zbor, lângă aerodromul de la Frătăuții Vechi. ISU Suceava a transmis că astăzi la „Suceava-Frătăuții Vechi, în timpul unor zboruri de antrenament, 2 avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor, iar ulterior s-au prăbușit în afara pistei. Cei doi piloti de la manșă au rămas încarcerați, iar unul dintre ei este inconstient. Nu au fost inregistrate alte victime. La fața locului acționează o autospecială complexă de stingere și descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj SAJ. Pilotul inconștient a fost declarat decedat”.

Celălalt pilot a fost extras din avion și stabilizat de către echipajele medicale. La ora 12.10, s-a solicitat elicopterul SMURD de la Iași, în vederea transportării pilotului la UPU Iași.

Coliziunea a survenit cu puțin timp înainte de începerea mitingului aviatic, programat să înceapă la ora 16.00, pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava, care includea și demonstrații aviatice. Se pare că, cei doi piloți au efectuat o manevră greșită de apropiere, iar cele două avioane s-au ciocnit în aer, la cca. 200 de metri de sol.

Cele două aeronave de tip SKIBOLT, aparțin formației Asalt de la Timișoara.

În accident și-a pierdut viața pilotul M. Cornel, în vârstă de 60 de ani, originar din București. Celălalt pilot, B. Sorin, în vârstă de 53 de ani, din Timișoara, a fost transportat cu răni grave la spital.

În aceste condiții urmează să se ia o decizie la nivelul Consiliului Județean Suceava dacă mitingul programat azi va mai avea loc.

Video ISU Suceava

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.02.2019, în jurul orei 17.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.