Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 03.08.2018, în jurul orei 18.00 în satul Sasca Nouă s-a produs o tamponare între o autoutilitară condusă de un bărbat de 59 ani din com. Cornu Luncii și autoutilitara condusă de către un bărbat de 24 ani, care s-a angajat în depășire pe marcajul longitudinal continuu.
Au fost testați cu aparatul etilotest ambii șoferi, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 59 de ani și de 0,00 mg/l pentru tânărul de 24 de ani. Bărbatul de 59 de ani a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării a două probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Suceava

La 03.08.2018, orele 20.13, un echipaj din cadrul biroului Rutier al Poliției Mun. Suceava a oprit pe DN 17 în Șcheia un autoturism care a fost înregistrat cu aparatul radar în timp ce circula cu viteza de 103 km/h, 53 km/h peste limita legală.
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui tânăr de 31 de ani din mun. Suceava. Acesta a declarat că deține permis de conducere eliberat în Italia dar nu îl are asupra sa. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere eliberat în România și nici nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere în baza de date internațională.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Suceava

La 04.08.2018, ora 23.55, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto nu posedă permis de conducere. În urma cercetărilor s-a constatat că un tânăr de 18 ani, din orașul Salcea, a condus autoturismul pe banda a doua a străzii Calea Unirii din municipiul Suceava, având direcția de deplasare Burdujeni – Bazar. Ajungând la o trecere de pietoni, din cauza nepăstrării distanței în mers și a lipsei de experiență, a intrat în coliziune cu autoturismul care rula pe banda întâi, fiind condus de o tânără de 25 ani, din comuna Horodniceni și cu autoturismul care rula pe banda a doua, condus de un bărbat de 22 ani, din municipiul Suceava. Cele două autoturisme tamponate erau oprite la trecerea de pietoni. În urma accidentului a rezultat avarierea celor trei autoturisme. Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative. Tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

Rădăuți

La 05.08.2018, ora 01.40, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Rădăuți au oprit pentru control pe strada Piața Unirii din municipiul Rădăuți autoturismul condus de un tânăr de 21 ani, din municipiul Rădăuți. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,70 mg/L alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența băuturilor alcoolice”.

Dumbrăveni

La 05.08.2018, ora 02.45, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Salcea, pe raza localității Dumbrăveni, au oprit pentru control la intersecția D.C 65 cu un drum comunal clasificat de pe raza loc. Dumbrăveni, un autoturism care se deplasa pe direcţia sat Bursuceni, comuna Vereşti – Dumbrăveni și despre care existau informaţii că este condus de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice. La volanul autoturismului a fost legitimat conducătorul auto de 20 de ani, din comuna Vereşti. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto, în prezenţa medicului de serviciu, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Roșcani

La data de 05.08.2018, ora 02.58, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Liteni, pe DJ 208 C, pe raza satului Roșcani, oraşul Liteni, au oprit pentru control autoturismul ce se deplasa pe direcția oraș Liteni – comuna Fântânele, condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Valea Lupului, jud. Iași.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie în valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea ,,conducere sub influența alcoolului”.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Brazi de Crăciun confiscaţi de poliţiştii din Burdujeni

Având în vedere specificul perioadei şi apropierea sărbătorii Crăciunului, poliţiştii au intensificat activităţile de control …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.