Acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

În perioada 31.07.-07.08.2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării masei lemnoase, cu următoarele rezultate:
– acţiuni și controale efectuate = 47,
– sancțiuni contravenționale aplicate = 92, în valoare de 47.365 lei,
– material lemnos confiscat = 119,37 m.c., în valoare de 47.900 lei, din care: faptic = 3,41 m.c. și valoric = 115,96 m.c.
Exemplu:
La 01.08.2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din orașul Broșteni, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care, au constatat faptul că, în perioada iunie-iulie 2018, firma a primit cantitatea de 65,62 m.c. lemn rotund de esență rășinoase fără proveniență legală, în sensul că, pe avizele primare de însoțire a materialului lemnos au fost înscrise coduri unice online invalide și a livrat cantitatea totală de 54,12 m.c. cherestea de esență răşinoase fără provenienţă legală, în sensul că, fila și poziția consemnate în avizul secundar de însoțire, nu corespundeau cu cele din registrul unic de evidență a materialelor lemnoase aparținând societății. Totodată, au fost constatate și alte încălcări ale legislaţiei silvice în vigoare, în ceea ce priveşte înregistrarea avizelor de însoţire a materialului lemnos. Societatea administrată de o femeie de 44 de ani, a fost sancționată contravențional, prin aplicarea a 2 sancţiuni în cuantum de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii totale de 119,74 m.c. material lemnos, în valoare de 47.438 lei.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.