Home / Actualitate / Foto: 7.680 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

Foto: 7.680 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 7.680 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

* În data de 7 august a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Vicovu de Sus, jud. Suceava, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 16.30, lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care nu își justificau prezența în zonă.
Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia s-au retras pe teritoriul ucrainean.
Imediat au fost informate autoritățile ucrainene în vederea identificării persoanelor implicate, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.
Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în apropiere, ascunse într-o anexă gospodărească izolată, 11 de colete care conțineau cantitatea de 4.690 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 54.800 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, jud. Maramureș, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat, au observat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.
Lucrătorii noștri au efectuat somațiile legale prin voce, pentru ai opri pe cei în cauză și deoarece aceștia nu s-au supus au fost executate 6 focuri de avertisment în plan vertical.
În acel moment, bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite către teritoriul ucrainean, la fața locului au fost descoperite 4 colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu țigări, a căror valoare se ridică la suma de 35.000 de lei.

În ambele cazuri țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Publicitate
apartamente de vanzare suceava

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două automobile s-au ciocnit în acestă după-amiază la Gălănești.O persoană a rămas încarcerată.

În această după amiază (20 octombrie), pe la ora 16.30, un grav accident de circulație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.