Home / Actualitate / Atelier de pictură icoană în manieră bizantină. Vernisajul expoziției va avea loc duminică 12 august, ora 14, la Muzeul de Istorie

Atelier de pictură icoană în manieră bizantină. Vernisajul expoziției va avea loc duminică 12 august, ora 14, la Muzeul de Istorie

Muzeul Bucovinei anunță încheierea Atelierelor de pictură icoană în manieră bizantină organizat în perioada iulie – august 2018 și reunirea lucrărilor realizate de către participanți într-o expoziție deosebită în spațiul expozițional al Muzeului de Istorie. Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 12 augut 2018, ora 14, la Muzeul de Istorie, Sala de expoziție Pod.

Rezultatele cursului sunt spectaculoase, icoanele realizate de participanți ridicându-se peste așteptările organizatorilor. Doamna Marieta Rotariu-Iliese și-a dus la bun sfârșit misiunea, aceea de a îndruma, cu răbdare și profesionalism, pe cei 26 de cursanți în deprinderea acestei tehnici de pictare a icoanelor în manieră bizantină. Experiența obținută în cei 15 ani de activitate în Olanda și-a arătat roadele. La sugestia doamnei Marieta Rotariu-Iliese participanții la atelier s-au organizat într-un Club al iconarilor din Suceava, care să reunească pe cei care își folosesc parte din timpul lor prețios pentru a picta icoane în manieră bizantină și pentru a împărtăși celor ca ei din bucuria actului de creație artistică.

Vă invităm așadar duminică să fiți alături de autori la vernisarea unei expoziții inedite, în care sunt expuse icoane realizate de 26 de suceveni reuniți în cadrul primului atelier pentru adulți organizat de Muzeul Bucovinei.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.12.2018, ora 11.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 18, în afara comunei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.