Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 15.08.2018, ora 06.03, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe str. Alexandru cel Bun din localitate, s-a produs o tamponare, iar conducător auto vinovat se află sub influența alcoolului
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 15.08.2018, în jurul orei 06.00, în timp ce conducea autoturismul pe str. Alexandru cel Bun din municipiul Suceava, un localnic de 28 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu 4 autoturisme parcate regulamentar.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat în perioada 22.07.2018-19.10.2018, pentru infracțiuni la regimul rutier.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, conducătorul auto de 28 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

La 16.08.2018, în jurul orei 00.50, Poliția orașului Solca a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Arbore, un autoturism a intrat într-un șanț de pe DN 2E, iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului, au identificat într-un șanț un autoturism înmatriculat în străinătate și pe conducătorul auto, un localnic de 28 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă, după mai multe încercări, bărbatul de 28 de ani nu l-a putut finaliza, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 15.08.2018, în jurul orei 23.20, în timp ce conducea motociclul înregistrat pe str. Cetăţii din orașul Gura Humorului, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 23 de ani din comuna Capu Câmpului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate regulamentar, pe care le-a avariat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 15.08.2018, ora 22.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat din comuna Burla, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 40 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
mobila la comanda suceava

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Aproape 1.800 de metri cubi de lemn de foc, scoși la vânzare de Direcția Silvică Suceava

Direcția Silvică Suceava anunță că scoate la vânzare aproape 1.800 de metri cubi de lemn …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.