Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 17.08.2018, ora 09.16, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Moara a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, pe DN 17 pe sensul de mers Ilișești – Suceava, circulă o autoutilitară care transportă ilegal material lemnos. Polițiștii deplasați operativ la fața locului au oprit pentru control pe DN 17 autoutilitara condusă de un bărbat de 23 de ani, din comuna Stroiești. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos. Din acest motiv a fost solicitat sprijinul specialiștilor silvici. În urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 3,00 m.c. lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Rădăuți

La 17.08.2018, ora 20.10, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată că pe strada Calea Bucovinei din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, un bărbat de 31 de ani din comuna Iaslovăț a oprit la o trecere pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton angajat în traversare. În acel moment a fost lovit în partea din spate de motocicleta condusă de un localnic de 21 de ani. În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar avarierea celor două vehicule. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Totodată, efectuând verificări în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 21 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Rădăuți

La 18.08.2018, ora 00.02, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un bărbat de 40 de ani, din municipiul Rădăuți, despre implicarea sa într-un accident rutier pe raza comunei Gălănești. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că la 17.08.2018, în jurul orei 22.00 după ce a consumat băuturi alcoolice la o cunoștință, un tânăr de 23 de ani, din comuna Gălănești a condus autoturismul aparținând tatălui său, pe raza localității de domiciliu, avându-l ca pasager pe un localnic de 18 ani. În momentul în care a ajuns în intersecția DJ 178F cu DN 2H din comuna Gălănești, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu autocamionul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Brodina, după care s-a oprit pe trotuar. În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar avarierea celor două vehicule. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto de 23 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aer expirat. Ulterior, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, care va fi soluționat procedural.

Vadu Moldovei

La 18.08.2018, ora 07.31, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN 2, pe raza localității Vadu Moldovei, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani din Ucraina, care circula cu viteza de 86 km/h pe un sector de drum cu limită de 60 km/h. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expira. Ulterior, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Fălticeni

La 18.08.2018, ora 15.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe str. Caporal Popescu din localitate autoturismul condus de un localnic de 52 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Marginea

La 18.08.2018, ora 16.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Marginea, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 26 de ani, din comuna Cacica. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul este radiat din circulație de către autoritățile străine începând cu data de 22.03.2018.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Gura Humorului

La 18.08.2018, ora 19.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe str. Piaţa Republicii din localitate autoturismul condus de un bărbat de 67 de ani, din comuna Berchişeşti. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Dorna Candrenilor

La 18.08.2018, ora 15.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, din comuna Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani, din Republica Moldova. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere eliberat de autorităților din Republica Moldova pentru nicio categorie auto.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, care va fi soluționat procedural.

Dornești

La 19.08.2018, ora 00.10, o patrulă din cadrul Secția 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC Dornești, zona denumită „La Castel”, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Fălticeni

La 19.08.2018, ora 02.35, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe str. Armatei din localitate autoutilitara condusă de un minor de 17 ani, din comuna Baia. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Zvoriștea

La 19.08.2018, ora 02.25, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că pe DC 54, din comuna Zvoriștea, arde un autoturism. Polițiștii deplasați la faţa locului, au identificat într-un șanț de pe marginea DC 54, autoturismul unui localnic de 22 de ani care ardea.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe DC 54, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, intrând în șanț. În urma impactului, autoturismul a luat foc, incendiul fiind stins de pompierii militari. Cauza probabilă a fost un scurt circuit electric. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ca va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Autotren cu lemne de 60.000 de euro, confiscat de polițiști la Sucevița

Pe 16 aprilie, în jurul orei 12.15, polițiștii de la Sucevița au oprit, la Voievodeasa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.