Conducători auto cu alcool pur în aerul expirat opriți de către poliție
Sursa Foto Arhiva

INCONȘTIENȚA LA VOLAN SE PEDEPSEȘTE CU ÎNCHISOARE!

Siguranța rutieră este o prioritate a polițiștilor suceveni. Prin măsurile dispuse, polițiștii înceracă să îi responsabilizeze pe participanții la trafic și să conștientizeze perocolele pe care le generează sau la care se expun. Atunci când legislația ruteiră este încălcată și în plus, inconștiența la volan pune în pericol și viața unor copii, polițiștii vor dispune măsuri din cele mai ferme. După două zile de activități de cercetare penală, polițiștii au dipus reținerea unui bărbat care a consumat alcool, s-a urcat la volan luându-și propriul fiu în mașină, a comis un accident rutier în urma căruia minorul a suferit leziuni și a încercat ulterior să fugă de la locul evenimentului fără a considera necesar să i se acorde minorului îngrijiri medicale de specialitate.

La data de 24.08.2018, orele 1638, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe DN 18, comuna Cîrlibaba, strada Principală, s-a produs un accident cu două victime.S-a constatat că un bărbat de 40 ani din comuna Cîrlibaba, în timp ce conducea autoturismul pe DN 18, în interiorul comunei Cîrlibaba, din direcţia Vatra Dornei către Borşa, a pierdut controlul autoturismului, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu gardul unui imobil.După producerea evenimentului, șoferul a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea poliției, luând împreună cu el și pe fiul său de 13 ani care era pasager pe locul din dreapta față a autoturismului și care suferise leziuni. În urma cercetărilor efectuate și a măsurilor de căutare întreprinse, șoferul a fost identificat în locuința unchiul său. Împreună cu acesta a fost identificat și fiul său de 13 ani, care prezenta leziuni la nivelul feței, fapt pentru care a fost preluat de o ambulanță, echipajul acesteia acordându-i primul ajutor, hotărându-se ulterior, datorită stării de sănătate transferul victimei la U.P.U. Suceava. După identificare, conducătorul auto a fost imobilizat și a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei unde a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice de sânge, fiind examinat medical de către medicul de gardă.

În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămarea corporală din culpă”, ”părăsirea locului accidentului” și ”refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice”, urmând a fi soluționat procedural.

La 25.08.2018 s-au continuat cercetările cu privire la accidentul rutier iar polițiștii au pus în aplicare mandatul de aducere împotriva suspectului, iar după audiere, s-a dispus împotriva acestuia măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 ore.

Suspectul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Autotren cu lemne de 60.000 de euro, confiscat de polițiști la Sucevița

Pe 16 aprilie, în jurul orei 12.15, polițiștii de la Sucevița au oprit, la Voievodeasa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.