Home / Actualitate / Acţiune pentru combaterea actelor ilicite de comerț desfăşurată de poliţişti

Acţiune pentru combaterea actelor ilicite de comerț desfăşurată de poliţişti

La data de 20.09.2018, Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava a organizat o acțiune pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală și comerț ilicit.
În cadrul acțiunii au fost verificate 61 de societăți comerciale, întreprinderi individuale, persoane fizice autorizate și au fost constatate 2 infracțiuni.
De asemenea, au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 135.000 lei, toate la Legea nr.12/1990 republicată.
Au fost confiscate bunuri în valoare totală de 3.300 lei, constând în articole de îmbrăcăminte şi produse industriale.
Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor în valoare de 1.050 lei, constând în articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate, susceptibile de a fi contrafăcute;
Exemplu:
În incinta bazarului din municipiul Rădăuți, a fost depistată o localnică de 31 de ani, în timp ce oferea spre comercializare, articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate și protejate în România, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate mai multe produse, constând în articole de îmbrăcăminte în valoare totală de 1.050 lei, purtând mărci sportive în vederea expertizării de către titularii de mărci. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.12.2018, ora 11.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 18, în afara comunei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.