Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști

La 20.09.2018, ora 15.30, un echipaj mixt format din polițiști ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe DN 15C, din comuna Boroaia, autoutilitara cu remorcă condusă de un tânăr de 25 de ani, din județul Neamț, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, echipa de control a constatat diferențe între materialul lemnos transportat și cel din avizul de însoțire, existând suspiciunea că, acesta a efectuat două transporturi cu aceleași documente, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, în autoutilitară se afla cantitatea de 16,84 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, iar în remorcă 30,06 m.c. lemn rotund tot de esență rășinoase, diferite de cele din acte.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în cantitate totală de 46,90 m.c. și valoare de 16.617 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

La 20.09.2018, ora 17.10, același echipaj mixt format din polițiști ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe raza comunei Râșca, autoutilitara condusă de un localnic de 42 de ani, care transporta conform avizului de însoțire, 5 m.c. lemn de foc de esență fag.
În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul a efectuat două transporturi cu același document, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta cantitatea de 3,96 m.c. lemn de foc de esență fag și nu cea din acte.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 546 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.12.2018, ora 11.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 18, în afara comunei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.