Home / Actualitate / Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” a fost testat și la nivelul județului Suceava

Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” a fost testat și la nivelul județului Suceava

Joi, 20 septembrie 2018, sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” a fost testat și la nivelul județului Suceava.

Astfel, în intervalul orar 17.00-19.00, a fost transmis un mesaj de testare către toate Unitățile Teritorial Administrative (UAT) conținute în geometria formată prin unirea următoarelor puncte: punctul aflat la intersecția județelor Suceava, Iași și Botoșani, respectiv punctul aflat la intersecția județelor Suceava, Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Testarea sistemului va continua și în ziua de 26.09.2018, în intervalele 10.00-12.00 și 17.00-19.00, când vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România. Indiferent dacă aveţi abonament, cartelă pre-pay, dacă sunteţi conectat la internet sau nu, sistemul Ro-Alert este realizat astfel încât să vă trimită mesaje de avertizare în caz că sunteţi într-o zonă de pericol. Sistemul a fost creat de Departamentul pentru Situaţii de urgenţă şi este în teste.

IMPORTANT! Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor.

Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Video

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.12.2018, ora 11.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 18, în afara comunei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.