Șofer sancționat contravențional și cercetat penal pentru un gest necugetat. Totul a pornit de la un telefon mobil și un portmoneu cu bani găsit partea carosabilă

La 28.09.2018, în urma continuării cercetărilor, în cauza din 08.09.2018, ora 14.15, privind sesizarea unui bărbat de 31 de ani din municipiului Vatra Dornei, care a reclamat faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din localitate și-a pierdut portmoneul și telefonul mobil, acestea fiind găsite de un alt participant la trafic, polițiștii au reușit identificarea conducătorului auto ca fiind un bărbat de 30 de ani din localitate.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 08.09.2018, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Vatra Dornei, bărbatul de 30 de ani, a observat pe partea carosabilă un telefon mobil și un portmoneu cu bani, a frânat brusc, moment în care a fost lovit de un alt autovehicul care circula în spatele său. După accidentul soldat cu pagube materiale, conducătorul auto a ridicat bunurile de pe partea carosabilă și a plecat de la fața locului, fără a se prezenta la poliție și fără a anunța găsirea bunurilor.

Bărbatul de 30 de ani a fost sancționat contravențional de polițiști pentru faptul că, nu s-a prezentat la poliție în termen de 24 de ore de la data la care a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale, iar ca măsură complementară i s-a reținut permisul de conducere.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus de autor are număr de înmatriculare fals, vehiculul fiind înmatriculat în străinătate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „însușirea bunului găsit” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Pompierii au intervenit la 17 incendii de vegetație extinse, într-o săptămână

În perioada 8-14 aprilie, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.