Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 04.10.2018, ora 15.40, în timp ce acționa pe DN 17A, din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a observat un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare. S-a procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, însă bărbatul de la volan și-a continuat deplasarea pe DN 2E și mai apoi pe strada Ștefan cel Mare din comuna Marginea. A fost blocat în trafic după circa 2 km.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 59 de ani, din comuna Marginea.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar numărul de înmatriculare nu figurează ca fiind atribuit nici unui vehicul, autoturismul fiind radiat din circulație din anul 2005, aspect recunoscut și de conducătorul auto.
Bărbatul de 59 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Întrucât autoturismul nu era asigurat civil în caz de daune produse terților prin accidente de circulație și nu avea inspecție tehnică periodică (ITP) valabilă, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum total de 2.305 lei, luându-se și măsura complementară de reținere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fără drept de circulație.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 04.10.2018, în urma continuării cercetărilor în cauza din 02.10.018, privind constatarea infracțiunii de contrabandă comisă de autori necunoscuţi prin deținerea și transportarea cu un utilaj TAF a cantității de 2.488 pachete țigarete de contrabandă, pe raza comunei Izvoarele Sucevei, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au desfășurat activități investigative față de autorul faptei, un localnic de 18 ani, ocazie cu care, în baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.
Suspectul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 05.10.2018 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc, pentru stabilirea unor măsuri preventive.

La 04.10.2018, ora 13.55, o patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, autoutilitara cu remorcă, condusă de un bărbat de 36 de ani din orașul Gura Humorului care transporta cantitatea de 69,69 metri steri tocătură de esență rășinoase. Acesta a prezentat un aviz de însoțire din 04.10.2018, emis de o societate comercială din județul Bistrița Năsăud, destinatar fiind o firmă din municipiul Rădăuți.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la locul de încărcare și cantitatea de tocătură transportată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei, conform Legii nr.12/1990, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea încărcăturii, respectiv a cantității de 68,78 metri steri tocătură rășinoase, rezultată în urma inventarierii de către specialiștii Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.
Totodată, cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au mai constatat și faptul că, autoutilitara are I.T.P. expirat din 26.09.2018, fapt pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară, s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Info Artur

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 10.12.2018, ora 10.36, în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe Doja din municipiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.