Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 09.10.2018, ora 16.29, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control, pe varianta ocolitoare a municipiului Suceava, autoutilitara cu număr de înmatriculare provizoriu, condusă de un bărbat de 39 de ani, din comuna Pătrăuţi.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizația de circulaţie provizorie a autovehiculului este expirată din data de 19.09.2017.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 09.10.2018, ora 17.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a fost sesizat despre faptul că, pe DN 17, în localitatea Bucşoaia, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto este sub influenţa băuturilor alcoolice.
Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului, au stabilit faptul că, la 09.10.2018, în jurul orei 17.55, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza localității Bucşoaia, pe fondul neatenţiei la volan și a consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 45 de ani, din orașul Frasin, a pătruns pe contrasens și a intrat în gardul unui imobil din zonă.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 09.10.2018, ora 21.30, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 209C, din comuna Berchișești, autoturismul condus de un bărbat de 22 de ani, din comuna Stroiești.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 10.10.2018, în jurul orei 00.30, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Magnoliei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, bărbatul de 34 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

La data de 10.10.2018, ora 00.13, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că, pe strada Petreni din localitate, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Petreni, din municipiul Vatra Dornei, un localnic de 41 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în gardul unui imobil din zonă.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Vadu Moldovei La 08.12.2018, ora 12.07, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.