Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 12.10.2018, ora 05.50, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DN 29A, în centrul satului Zvoriștea, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat într-un șanț pe DN 29A, un autoturism înmatriculat în străinătate și pe conducătorul auto, un bărbat de 26 de ani din județul Botoșani, care a declarat faptul că, deține permis de conducere emis de autorităţile belgiene, însă l-a pierdut. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 13.10.2018, ora 13.15, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe B-dul Ștefan cel Mare, din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani, din orașul Frasin. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul are permisul de conducere suspendat pentru infracțiuni la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Gura Humorului

La 13.10.2018, ora 17.45, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliție Rurală Gura Humorului, a oprit pentru control pe DJ 177C, la ieșirea din localitatea Capu Câmpului, autoturismul condus de un bărbat de 53 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Vatra Dornei

La 14.10.2018, în jurul orei 00.11, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Frătăuții Noi

La 13.10.2018, ora 23.30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a oprit pentru control pe DJ 291A din comuna Frătăuții Noi, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din orașul Milișăuți. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul are permisul de conducere suspendat pentru infracțiuni la regimul rutier. Totodată, polițiștii au mai stabilit și faptul că, tânărul a sustras autoturismul din curtea unei firme de pe raza localității Bădeuți, fără știrea proprietarului și l-a condus pe drumurile publice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 14.10.2018, ora 02.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe str. Universităţii din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Stroieşti. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 14.10.2018, ora 04.10, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, pe str. Mihai Eminescu, din localitate, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto vinovat se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului, au stabilit faptul că, în jurul orei 04.05, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihai Eminescu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un localnic de 19 ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a acroşat un autoturism parcat. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier pe DN 29A cercetat de poliţişti

La 18.11.2018, ora 06.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A, în comuna Adâncata, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.