Home / Actualitate / Peste 30 de polițiști au acționat în zona unităților de învățământ pentru prevenirea delincvenței juvenile, asigurarea ordinii şi liniştii publice și prevenirea faptelor cu violenţă

Peste 30 de polițiști au acționat în zona unităților de învățământ pentru prevenirea delincvenței juvenile, asigurarea ordinii şi liniştii publice și prevenirea faptelor cu violenţă

Siguranţa elevilor, atât în mediul şcolar cât şi în afara unităţilor de învăţământ, constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii. În vederea identificării la timp a vulnerabilităţilor privind siguranţa elevilor, în conformitate cu documentele cadru privind colaborarea interinstituţională, periodic este necesară analiza riscurilor generate de diverse situaţii sau factori, astfel încât să se realizeze menţinerea climatului de siguranţă şi prevenirea stărilor victimale.

De asemenea, având în vedere faptul că în această perioadă se organizează la nivelul unităţilor de învăţământ liceal manifestări sub egida ,,Balul bobocilor” sau acţiuni similare, considerăm că se impune dispunerea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea unor incidente şi evenimente negative.

Astfel, în perioada 17.10.-19.10.2018, Poliția municipiului Suceava în cooperare cu forțe de jandarmi și polițiști locali, a organizat o acțiune pe raza de competență, pe linia prevenirii delicvenței juvenile, asigurarea ordinii şi liniştii publice și prevenirea faptelor cu violenţă în zona unităților de învățământ.
În cadrul acțiunii au fost legitimate 175 de persoane.
De asemenea, au fost verificați și instruiți 26 de agenți de pază de la unitățile de învățământ de pe raza municipiului Suceava.
Au fost controlate 29 de bagaje și au fost verificate 15 obiective.
Pentru neregulile constatate sau abaterile săvârșite au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.315 lei.
Și în perioada următoare vor fi efectuate controale la unităţile de alimentaţie publică pentru respectarea legislaţiei privind vânzarea de alcool şi tutun către minori.
Poliţiştii vor fi prezenţi în continuare în zona unităților de învățământ dar și la evenimentele organizate şi reamintesc atât elevilor cât şi părinţilor să manifeste responsabilitate, să nu consume alcool, să evite situaţiile conflictuale şi să aibă o conduită preventivă.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier pe DN 29A cercetat de poliţişti

La 18.11.2018, ora 06.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A, în comuna Adâncata, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.