Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Peste 400 de persoane verificate în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță desfășurată de polițiști în zona rurală arondată municipiului Suceava

În noaptea de 10/11.11.2018, între orele 20:00 – 06:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Ipotești, Secției de Poliție Rurală nr. 5 Dărmănești, Secției de Poliție Rurală nr. 8 Adâncata și Secției de Poliție Rurală nr. 9 Șcheia, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au acționat cu efective mărite în mediul rural, în zonele cu risc criminogen ridicat și pe sectoarele de drum cu risc accidentogen, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, în special a infracțiunilor comise cu violență și pentru menținerea ordinii și liniștii publice și a unui climat de siguranță rutieră.

La acțiunea organizată au participat 27 agenți și ofițeri, din care 25 de polițiști din cadrul celor 4 secții de poliție rurală arondate și 2 polițiști din cadrul Biroului Rutier, acționând cu 13 autospeciale din dotare. Efectivele participante au acționat cu preponderență în localitatea Șcheia, pe raza localităților Stroiești și Zaharești, com.Pătrăuți – în cartierul de rromi Moldoveni, în com. Todirești, în zona celor două discoteci, în com. Mitocu Dragomirnei, în zona discotecii din loc. Poiana și în comunele Udești, Verești și Fântânele.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 400 de persoane și au fost verificate 12 locații.

Au fost atenționate/avertizate verbal 12 persoane și au fost verificați 15 agenți de pază

Au fost controlate 130 de autovehicule și au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.330 lei, din care: la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice 30, la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor 1 și 3 la alte acte normative.

Tot în cadrul acțiunii au fost reținute 6 permise de conducere, din care: pentru alcool: 3, pentru viteză: 1, alte cauze:2.

Au fost ridicate și 6 certificate de înmatriculare dar și 2 perechi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune în flagrant.

Astfel, la data de 11.11.2018, orele 02:32, lucrătorii SPR 5 DĂRMĂNEȘTI, au oprit pe DJ 178 A, din satul Părhăuți, comuna Todirești, județul Suceava, în vederea controlului, autoturismul condus de un bărbat de 30 ani, din localitatea Pîrteștii de Jos.  Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea susnumitului cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Având în vedere valoare concentrației de alcool pur în aerul expirat, s-a procedat la conducerea șoferului la UPU Suceava, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vedere stabilirii îmbibației de alcool în sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” prevazuta de art. 336 alin.1 Cod penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii SPR 5 DĂRMĂNEȘTI.

De menționat este faptul că pe durata acțiunii nu au fost înregistrate evenimente sesizate la nivelul celor 4 secții de poliție rurală, a fost menținut un climat optim de ordine și siguranță publică.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.