Home / Actualitate / FOTO: Ţigări de contrabandă descoperite ascunse în pereţii şi podeaua unui microbuz

FOTO: Ţigări de contrabandă descoperite ascunse în pereţii şi podeaua unui microbuz

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat la „frontiera verde″ și în Punctul de Trecere a Frontierei Siret peste 5.440 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 18.11.2018, în jurul orei 23.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară cetățeanul ucrainean V. S., în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Polonia.
Existând suspiciuni că acesta transporta țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereții laterali și în podeaua microbuzului, cantitatea de 1.476 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană.
Țigările în valoare totală de 2.214 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional de către organele vamale cu amendă în valoare de 7.000 lei. Totodată, microbuzul marca Mercedes Benz a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor. Față de conducătorul auto s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

*Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit în apropierea frontierei de stat cantitatea de 3.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
Țigările în valoare de 46.500 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

FOTO:

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Info Artur

Alte articole

Salonului Internaţional de Artă Fotografică BUCOVINA MILENIUL III

Consiliul Județean Suceava, Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina au organizat a XV-a ediție a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.