Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 03.12.2018, ora 15.50, Poliția orașului Siret a fost sesizată despre faptul că, pe raza localității, s-a produs un accident de circulație, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice. Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Vodă Ștefan Petriceicu din orașul Siret, o localnică de 37 de ani a fost surprinsă de apariția pe sensul său de mers a autoturismului condus de un bărbat de 29 de ani, din aceeaşi localitate, motiv pentru care, pentru a evita impactul, a efectuat un viraj brusc la dreapta, lovind stâlpul unui gard amplasat în vecinătatea drumului. Din accident nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii şi de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru localnicul de 29 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat și faptul că bărbatul de 29 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Siret

La 03.12.2018, ora 18.40, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DN 2, pe raza orașului Siret, autoutilitara condusă de un localnic de 50 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat, iar inspecția tehnică periodică a autoutilitarei (ITP) era expirată din data de 10.10.2018. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Jos

La 03.12.2018, ora 18.06, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2H, din comuna Vicovu de Jos, autoturismul condus de un localnic de 65 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

C-lung Moldovenesc

La 03.12.2018, ora 19.35, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizat despre faptul că un autoturism care circulă pe raza localității are o deplasare sinuoasă. În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul a fost oprit pe strada Calea Transilvaniei din municipiul C-lung Moldovenesc, la volan fiind identificat un bărbat de 32 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Udeşti

La 03.12.2018, ora 21.00, o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești a oprit pentru control pe DJ 208A, din comuna Udeşti, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, din orașul Salcea. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin unui alt autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul cu numere false de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Băut bine, a ajuns cu motocultorul cu semiremorcă într-un gard

Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată joi, ora 16.48, despre faptul că, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.