Home / Actualitate / Incendiu la Biserica Romano-Catolică din comuna Vatra Moldoviței

Incendiu la Biserica Romano-Catolică din comuna Vatra Moldoviței

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Moldovița și Vatra Moldoviței au intervenit, în data de 5 decembrie a.c., ora 06.00, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la Biserica Romano-Catolică din comuna Vatra Moldoviței. La sosirea echipajelor, ardea parțial un perete exterior, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la vecinătăți. Au ars aproximativ 10 mp din peretele exterior (din lemn). S-au degradat aproximativ 30 mp tencuieli și zugrăveli din interior și din exterior, alți 10 mp din perete, 5 mp din astereala acoperișului și 10 mp pardoseală și lambriu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de o sobă cu acumulare de căldură amplasată necorespunzător față de materialele combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 8:25, iar pompierii au salvat biserica, cu bunurile din interior, precum și construcțiile anexe din apropiere.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Spitalul Rădăuți nu a anunțat CAS Suceava de suspendarea activității secției de pediatrie

Până pe 5 mai, micii pacienti din zona Rădăuți ce ar fi trebuit să se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.