Home / Actualitate / Dosare penale pentru șoferi beți sau fără permis

Dosare penale pentru șoferi beți sau fără permis

Fundu Moldovei

La 24.12.2018, ora 00.37, Poliția municipiului C-lung Moldovenesc, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, un autoturism a fost avariat în parcarea unui magazin de pe raza comunei Fundu Moldovei. Polițiștii deplasați operativ la fața locului au stabilit faptul că, un localnic de 32 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a condus o autoutilitară fără plăcuțele cu numărul de înmatriculare pe raza localității, până în parcarea unui magazin și a intrat în coliziune cu autoturismul oprit al victimei, după care a a plecat de la fața locului, fiind identificat de polițiști pe DJ 175, din comuna Fundu Moldovei. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 32 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoutilitara nu este înmatriculată, fiind radiată din circulație.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Stroiești

La 24.12.2018, ora 22.20, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, un autoturism a distrus gardul unui imobil din comuna Stroiești, iar conducătorul auto pare sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal neclasificat din comuna Stroieşti, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava, aflat în stare avansată de ebrietate, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a distrus gardul unui imobil. Conducătorul auto a fost condus la sediul Postului de poliţie Stroieşti pentru a fi testat cu aparatul alcooltest, unde, în prezența unui martor asistent, bărbatul de 36 de ani a refuzat în repetate rânduri să sufle în aparatul alcooltest, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde a refuzat și recoltarea de probe în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Frătăuții Noi

La 24.12.2018, ora 21.50, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a identificat pe DJ 291A din comuna Frătăuții Noi, un autoturism al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliţie, a oprit pe partea dreapta a părţii carosabile. La volanul autoturismului, polițiștii l-au identificat pe un tânăr de 23 de ani, din comuna Muşeniţa, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Moara

La 25.12.2018, ora 01.21, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” de o tânără de 21 de ani din comuna Moara, despre faptul că, a fost implicată într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale pe raza comunei Dărmănești, însă conducătorul celuilalt autoturism se află sub influența băuturilor alcoolice. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 25.12.2018, ora 01.20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209D, din comuna Dărmănești, tânăra de 21 de ani din comuna Moara a efectuat o manevră de întoarcere, moment în care, a fost acroșată de autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Șerbăuți. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru tânăra de 21 de ani și de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 22 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus de un tânăr de 25 de ani, tot din comuna Șerbăuți, care se afla în autoturism împreună cu alți prieteni. În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 22 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar tânărul de 25 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Putna

La 25.12.2018, ora 15.45, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Putna, un autoturism înmatriculat în străinătate, ocazie cu care, conducătorul auto, un tânăr de 20 de ani, din orașul Vicovu de Sus, s-a schimbat de la volan cu un tânăr de aceeași vârstă și din aceeași localitate, proprietar al vehiculului, care se afla ca pasager în autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 20 de ani de la volan, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 20 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar consăteanul său și proprietar la mașinii sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Solca

La 25.12.2018, ora 16.40, o patrulă din cadrul Poliției orașului Solca a oprit pentru control pe DJ 178 din comuna Arbore, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din orașul Vicovu de Sus. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 25.12.2018, ora 21.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN 15C, din comuna Fântâna Mare, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Râșca. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Săptămâna Europeană a Vaccinării

Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) ce este sărbătorită în perioada 20-25 aprilie 2019, este o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.