Home / Actualitate / Peste 350 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii suceveni în perioada minivacanței de Revelion

Peste 350 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii suceveni în perioada minivacanței de Revelion

În perioada 29.12.2018 – 02.01.2019, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment .

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului, s-au efectuat 2 misiuni de asigurare a ordinii publice. S-a asigurat intervenția la 316 evenimente, 260 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 188 de infracțiuni.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 7 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 42 de permise de conducere (8 pentru alcool, 4 pentru viteză excesivă și 30 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 363 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (253) au fost aplicate la regimul rutier, 92 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 20 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 182.320 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 1.100 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 14 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 5 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate 4 persoane urmărite la nivel naţional.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Săptămâna Europeană a Vaccinării

Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) ce este sărbătorită în perioada 20-25 aprilie 2019, este o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.