Podul de la Verești închis circulației datorită riscului de prăbușire

Podul rutier peste râul Suceava de la Verești, a fost închis circulației rutiere, miercuri 09 ianuarie a.c. Datorită traficului greu, o grindă Gerber s-a deplasat cu circa 15 cm, existând pericolul de prăbușire a podului oricând pe aceea secțiune. În prezent, podul este în sistem de avarie, de aceea s-a luat măsura închiderii până la remedierea situației. Deși exista restricții de circulatie prin indicatoare rutiere, o viteza limitată la 30 km pe ora, iar pentru tonajul greu mai mare de 7.5 tone, circulația pe pod era interzisă, șoferii nu au respectat restricțiile,  grinda s-a lăsat în ultimele două luni cu circa 10 cm mai jos, față de cum era inițial.

Pentru reparațiile necesare, în prezent este în curs o procedură de achiziție, după care  se va începe lucrarea. Este o lucrare de complexitate deosebită, deoarece trebuie ridicată o grindă centrală de 240 tone. Decizia închiderii a venit în urma unei expertize a podului și a fost luată printr-o decizie a Consiliul Județean Suceava și Poliția Rutieră

Podul de pe râul Suceava ce leagă localităţile Udeşti şi Vereşti, are o lungime de 200 m, fiind al treilea pod ca lungime din judeţ după cele de la Baia şi Costâna. Podul a fost distrus parţial de inundaţiile din vara anului 2010. La aacea vreme Consiliul Judeţean Suceava, s-a străduit să găsească fonduri pentru refacerea structurii de rezistenţă afectată de acele inundaţii. Totul a costat 52 milioane lei.

Foto

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Condamnare de 2 ani și 6 luni cu suspendare sub supraveghere pentru fosta șefa a Secției de Oncologie

Fosta șefă a Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava a fost condamnată joi, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.