Home / Actualitate / PESTE 600 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE APLICATE DE POLIȚIȘTII SUCEVENI ÎN CADRUL ACȚIUNILOR PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ PUBLICĂ LA NIVELUL JUDEȚULUI ÎN PERIOADA 27 – 31.01.2019

PESTE 600 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE APLICATE DE POLIȚIȘTII SUCEVENI ÎN CADRUL ACȚIUNILOR PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ PUBLICĂ LA NIVELUL JUDEȚULUI ÎN PERIOADA 27 – 31.01.2019

În perioada 27.01 – 31.01.2019, poliţiştii suceveni au desfășurat la nivel județean acțiuni cu efective sporite pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

În această perioadă, polițiștii au intervenit la 205 evenimente din care 149 au fost sesizate prin SNUAU 112.

Au fost constatate 126 de infracțiuni și au fost aplicate 672 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (569) au fost aplicate la regimul rutier, 63 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar restul pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 286.851 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 13.000 lei.

O prioritate a fost creșterea gradului de siguranță rutieră, în această perioadă acţionând zilnic 7 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor şi identificarea celor care încalcă legislația rutieră. Poliţiştii au reținut 49 de permise de conducere (4 pentru alcool, 8 pentru viteză excesivă și 37 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 36 de certificate de înmatriculare. Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, dar și monitorizarea și fluidizarea circulației în condiții de iarnă. Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 6 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 5 persoane, alte 20 de persoane fiind cercetate în cadrul unor dosare penale. În aceeaşi perioadă au fost depistate 4 persoane urmărite la nivel naţional.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare siguranța cetățenilor fiind o prioritate permanentă a polițiștilor.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Foto: Casă de locuit și anexe, mistuite într-un incendiu provocat de un foc de vegetație la Râșca

Un puternic incendiu a cuprins, în această după amiază, o gospodărie din comuna Râșca, compusă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.